Skip to content
March 3, 2011 / edgarstein

Top 5 Ustensile incipiente de futut in FPS-uri

Care e diferenta dintre Michael Douglas in Falling Down si un corporatist relaxat si productiv (sau orice alt om relaxat si comfortabil cu nervii lui)? Va zic eu: 2-3 ore pe zi de dat in cap la prosti fie ei controlati de AI sau de minori brazilieni care te-njura ca la gura cortului. Si de cand s-a gandit primul filozof programator sa scrie un joc din perspectiva la persoana intai exista (dureros de evident) first person shooter-ele. Dubioase prin natura si, de fel, violente, altfel n-au haz, ele iti dau din start una sau doua arme cu care sa incepi sa-ti tai calea. De obicei e ceva banal de genul un pistol (bleh) sau o pusca de vanatoare (mai nou M4 Carabine; e peste tot, credeti-ma) dar cateodata e ceva sublim, ceva ce aproape iti sopteste “baga-ma in creierasu’ lui”.

De ultimile ma voi ocupa aici intr-un top scurt si eficient despre cele mai bune arme corp la corp care-ti sunt date moca la inceputul jocului. Hai cu tata si cu locu’ 5!

5.  Quake 1 & 3: The Gauntlet & The Axe

Motiv: Una la mana, Qake 1 a introdus termenul de “deathmatch” deci isi merita titlul de campion la capitolul asta, unde mai pui ca pe langa cateva arme excelente de rupt gatu’ iti da posibilitatea de a-ti umili adversarul cu un topor. E cea mai dura lectie pe care o poate lua un pandar gheu cand se chinuie sa ia in tinta pe cineva si i se ia scalpul (teabagging my ass, Halo suge). Quake 3 a perfectionat conceptul si iti da o “rasnita” sau pentru ghicsi “the gauntlet”.

Bonus: Daca rupi cu succes un fraier cu rasnita, primesti o medalie. Face toti banii pe care nu i-am dat in viata mea.

4. Duke Nukem 3D: Mighty Boot (Hail to the king, baby!)

Motiv: Esti un Übermensch cu fizic olimpian si caracter de Dorobanti Los Angeles, futi tot ce prinzi si te doare-n pula de restu lumii pana cand vin niste extraterestii si-ti fura fetele :(. Aici ti se rupe filmul si retaliezi. Ok, pe langa evidentele pistoale, pusti, mitraliere lansatoare de pula masii si arme de pizdificat radioactive ai arma suprema, GHEATA VOINICA. Dai cu sutu-n ei pana le sare cacatu’ pe nas pentru ca-s nemernici!

Bonus: Poti sa apesi pe intrerupatoare cu ea. Adauga la efectul de imersiune in atmosfera jocului huh? Dai cu gheata in tot ce misca sau face *click* ce-i atat de complicat?

3.  Serious Sam 1&2/Doom 1&2: The Chainsaw

Motiv: Mda, nu vine din start da nici mult creier nu-ti trebuie s-o gasesti din primele secunde in ambele jocuri. Asa ca intra-n top. Toarce cand n-o folosesti, bazaie de-ti face catei pe creier cand omori cu ea (e aproape filozofic). Are benzina infinita si te lasa multumit cu sinele dupa ce vezi carcaiecii pe jos in balti de sange.

Bonus: BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ-Z-Z-Z-Z-Z-Z-Z-Z

2.  Painkiller: The Painkiller

Motiv: E apogeul conceptual pentru toate armele initiale care nu-ti mananca gloante, baterii, banane, viezuri si alte tipuri de munitie. Merge superb de aproape si mai are si foc secundar cu care poti chiar sa-ti antrenezi creierul (nu mult, improvizatii de moment doar). Focul secundar lanseaza un supozitor legat de maner cu care violezii adversarii cu nesimtire.

Bonus: Buna de lansat capcane.

1. Half-Life: The Crowbar

Motiv: Aveati dubii? E clasica desi a venit dupa Doom sau Duke Nukem, este iesita din comun (cea mai buna intrebuintare pentru o ranga de la hotul care mi-a sutit BMW-ul Becali in coace) si o folosesti, practic, tot jocul fara sa-si piarda relevanta. Zi mersi level design-ului!

Bonus: Da in stanga si-n dreapta cu ranga un profesor doctor in fizica teoretica. Oximoron? NU, poezie!!!!

Advertisements

One Comment

Leave a Comment
  1. iongrijalunga / Mar 5 2011 11:58 am

    Foarte slab articolul, subscriu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s