Skip to content
February 21, 2011 / edgarstein

Jocuri de pus par pe coaie

De ce? Pentru ca esti un detectiv in New York si te intorci acasa. Nevasta-ta abia a nascut. Deschizi usa si vezi NEBUNI, in CASA TA! Cacat, ce naiba se intampla, nu stii cum sa-ti scoti pistolu’ mai repede sa le faci o aerisire intre ochi (creieru’ are nevoie de oxigen, nu?) in deplina libertate a celui de-al doile amendament (vezi constitutia SUA). Si dupa ce termini cu ei, ce sa vezi? Ala micu’ e mort, nevasta-ta e intinsa pe pat in propiu sange si tu sugi pula? Nuuuu, iti iei coaiele in mana si fugi dupa aia responsabili de rahatu’ asta. Nu-i destul cat sa plangi intr-un colt ca nu l-ai jucat pana acum?

Ia fii atent aici! Scenariul jocului (da, e gandit ca un film, probabil cu mult mai bun decat majoritatea filmelor pe care le-ai vazut pana acum) e scris de un finlandez care a dat la Limbi si Literaturi straine la el acolo in Helsinki (nu mai stiu alte orase din Finlanda) cu Engleza ca limba principala. Pe langa scenariul tipic de politist futut in cur pe nedrept jocu’ face paralele la mitologia nordica. Te omori cu mafiotii pe cel mai crunt viscol din ultimul secol, drogatii sunt tripati masiv pe un drog “Valkyrie” si vor sa te rupa dragastos, aia de fabrica drogu’ sunt o corporatie “Aesir”. Deci e cult scenariul. Simte-te bine.

Scenaristul e atat de narcisist incat n-a ratat fiecare ocazie sa-ti bage moaca urata in joc. Trebuie sa zica ceva despre caracterul sau impecabil.

Jocul de fapt e o amintire a personajului principal, din moment ce se deschide exact cu scena finala (omg, e superb, instaleaza-l mai repede) asa ca iti permiti sa incetinesti timpul cand simti ca esti o pizda si nu faci fata la actiune situatia o cere. Iar daca esti un sociopat fara prieteni o sa te bucuri din plin cand pui mana pe 2 uzi-uri.

De ce nu? Ce ce nu ce? Mars si joaca-l.

De ce?Pentru ca l-ai jucat pe primul si vrei sa si ce pula ta s-a intamplat dupa. Arata mai bine, are si fizica, ragdoll animation pe saracii care-ti cad la picioare si e pur si simplu superb ca si cand Iisus l-a stors din tatele Mariei si ti l-a pus pe tava cu biscuiti de ciocolata.

Se intampla imediat dupa ce se termina primul (EVIDENT, dar incerc sa evit spoilere) cand erou’ Max dupa ce si-a pus viata la punct inca e futut in cur insistent si pe nedrept de cineva. Iar incearca sa afle ce cacat se intampla. Accentul cade pe relatia dintre el si o asasina platita (apare scurt de tot in primu’ joc) si se termina cu lacrimi. Nu fii labar, joaca-l.

De ce nu? Nici nu ma mai chinui, e perfect.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s